Wednesday, March 28, 2012

FROM PETRAJAYA TO PUTRAJAYA

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam ceria-ceria selalu..

Kalau baca tajuk tu, rasanya dah taulah jawapan kepada teka-teki ummiross baru-baru ni kan. Hihi sampai hati ummiross tak bagi apa-apa clue kan, takpe lain kali kita berteka-teki lagi ye, ummiross akan bagi clue dan glue sekali, agar jawapan tu betul-betul melekat, takde sipi-sipi lagi, hik!.

Alhamdulillah, akhirnya Mr Hubby dapat balik ke Semenanjung dan ditempatkan di Putrajaya. Tapi buat masa sekarang kami menyewa di Bangi. Apakhabar orang Bangi? Ummiross tau ramai rakan blogger yang rapat di alam maya tinggal di Bangi. InsyaAllah, nanti kita roger2 ye. Nanti ummiross dah tenang sikit bolehlah kita bertemu muka. Nak bagi detail address kat sini tak dapatlah ye.Tak sangka rupanya ummiross akan menjadi sebahagian dari penghuni di sini. Salam kenal warga Bangi…

Nampaknya rakan blogger Hanis Azla yang tak pernah jemu-jemu singgah di Salamborneo ni sejak dari dulu lagi, memberi jawapan yang paling cepat dan tepat. Nanti bagi address ye Hanis, ummi cuba pos batik sarong Sarawak tu dalam masa terdekat.

Ada seorang lagi yang meneka dengan tepat tapi agak terlewat. Kalau  ikutkan hadiah ada satu je,tapi ummiross ada juga souvenir untuk untuk Kimmie, fridge magnet dari bumi kenyalang.

Kalau boleh ummiross nak bagi souvenir kepada semua yang memberi komen, samada meneka atau tidak. Bukannya apa, sekadar berkongsi kegembiraan. Tapi hanya ada 5 FM dari bumi kenyalang yang tinggal, souvenir pun tak seberapa, tapi cukuplah sebagi tanda ingatan. So ummiross terpaksalah gulung-gulung kertas dan cabut undi. Setelah dikocak-kocak dengan rata dan sekata, maka nama-nama ni yang muncul;

1. KhaiRin:Anies
2. DeruOmbak
3. Kak ina kl
4. CikErynnBloom
5. Kazman / Sue

Harap kepada semua nama-nama diatas, emailkan address kepada ummiross atau tinggalkan kat ruangan komen pun tidak mengapa.

Kepada yang lain-lain, terima kasih banyak-banyak kerana sudi beramah mesra di sini. Salam sayang untuk semua, mmmuahh!!!

ps: Petang ni ummiross mengikut suami berkursus, so santai-santai kat hotel 2-3 hari, kalau ada internet free,insyaAllah ummi online.

54 comments:

CikErynnBloom said...

ouhhh,dkt putrajaya..jauhnye lah eryn teka smpai ke perak ,,hehe ,,tq ummiross utk souvenir tuh.xsngka ad nme eryn.t eryn anta email ye.. =)

KhaiRin : anies said...

wah bgs tu ummi..dgr diorg akn buat gathering kt umah dato' LF ahad ni..bleh la ummi join...

pe pun terima kasih sbb pilih sy..

nnt check email ummi ye..

welcome back to semenanjung.. ;-)

Kazman / Sue said...

terima kasih dari kami sekeluarga... tak sangka boleh dapat ole2x juga... terima kasih yee...

wahh... putrajaya rupanya... dekat je tu.... kami di cyberjaya aje...

Ina Hashim said...

kak,

owh dah jadi warga Bangi ye?mmg seronokla dapat join komuniti kat situ

dan tahniah pada yg menang :D

Hanis Azla said...

Salam ummi.. Alhamdulillah, tekaan saya mengena.. wah.. dah makin dekatlah kita.. sama2 di bangi.. seronok klu dpt jumpa.. selamat bersantai2 di hotel yer ummi.. nnt saya e-melkan alamat saya.. terima kasih banyak ummi..

Mak Wan said...

Assalamualaikum Ummi


Tahniah pada yang menang.Buat lagi teka teki Mak Wan pun nak join nakkan hadiah........he...he...he...

MOH KEMBARA said...

Salam Yong Ummi,

Selamat berkemas rumah! Akhirnya dpt balik Semenanjung kaannn!

Liza @ Adzriel AB said...

alahai..kalau setakat hanis azla nak pos buat apa. pas je kat liza ni ummie.. nanti liza bagi kat dia. kita jumpa laa..

Amie said...

Wah! terasa suasana Ummi makin cerialah....tentu seronok tinggal di Bangi ye Ummi.

jemarisuri said...

tahniah pd peneka yg tepat...ala rupanya dekat je dgn js...hehe

Sweet N Pretty said...

putrajaya rupanya ye ummi. harap ummi happy di tmpt baru:) kalau ummi jln2 ke wangsa melawati singgah ya:) tahniah pada para pemenang:)

Deru Ombak said...

Assalamualaikum ummiross ..

Ya Tuhan.. Segan saya ummiross..saya jarang sekali komen, cuma dtg menikmati corak batik Sarawak dlm diam.

Terima kasih, saya Akan text msg di no.hp ummiross yang
Tertera di sisi kanan blog ni ya.

Menghargainya.! Terima kasih sekali lagi. :)

khairul said...

sedih nya saya x dapat huhu

ummiross said...

@CikErynnBloom;

Hehe takpe suka2 je, terima kasih sudi komen. Nanti email adress ye

ummiross said...

@KhaiRin;Anies(

Ooh ada gathering ye. Tapi nampaknya ummi tak dapat join lagi apa2 aktiviti, busy memanjang sekarang ni.
Sama2 kasih Anies.

ummiross said...

@Kazman/Sue;

Hehe souvenir simple je fridge magnet dr sarawak. Nanti bagi adress ye ummi pos.Ooh dekat je kita ye, kalau kebetulan bertemu, tegurlah ye.

ummiross said...

@Ina Hashim;

Alhamdulillah, rasa macam best jugak kat sini walaupun baru.
Kepada yg tak menang pun terima kasih sudi komen.

ummiross said...

Wassalam Hanis

Hehe memang rezeki Hanis dan tak sangka rezeki kita untuk berjiran. Hmm insyaAllah klu ada jodoh bertemulah kita, hik!.
Liza dah offer nak tolong bagi, mana2 yang senang lah Hanis, janji kain tu sampai.Terima kasih tak jenu-jemu singgah blog ummi.

ummiross said...

@Mak Wan;

Boleh2 Mak Wan, insyaAllah lain kali kita berkongsi rezeki lagi.

ummiross said...

@MOH KEMBARA;

Waalaikumussalam kak...
Terima kasih kak, tak tau macamana nak bermula nanti,cemas tengok kotak2.
Alhamdulillah, rasa suasana hidup di Bangi pulak kak.

ummiross said...

@Liza@Adzriel AB;

Hehe... Ummi tak tau Hanis tinggal kat Bangi pada mulanya. Ok insyaAllah, nanti kita roger2 lah macamana ye.

ummiross said...

@Amie;

InsyaAllah, begitulah harapan ummi, ceria dan bahagia dimana2.
Amie. mana tau Amie balik kampung nanti kita dapat jumpa

ummiross said...

@JS;

Hehe dekat je kan JS, boleh lawan badminton malam minggu hikhik!!

ummiross said...

@Sweet N Pretty;

Terima kasih Intan, doakan yang terbaik.InsyaAllah, harap2 dapat jumpa satu hari nanti. Selalu ada jubah yang berkenan tapi nak order online takut size tak kena.

ummiross said...

@DeruOmbak;

Hehe.. Itulah rezeki namanya, walau jarang2 singgah tapi kalau dah rezeki dapat jugak kan.
Souvenir simple je DO, sebagai tanda ingatan. Nanti bagi address ye.Sama2 kasih.

ummiross said...

@khairul;

Hehe., lain kali cuba lagi kharul. Terimakasih selalu singgah blog ummi

kimmie said...

terima kasih Ummi sudi beri juga kepada saya :D. Oh sekarang dah jadi orang bangi la...dulu saya pun pernah menetap di putrajaya. Sekarang dah pindah duduk di PJ.

NzA said...

oooooo..ummi kt bangi ye...
TAHNIAH kpd yg brjaya....

dan selamat bercuti pada ummi.....

Kazman / Sue said...

terima kasih yee... saya dah bagi alamat....

puanbee said...

Bangi yek ummie , turun kl tak ? meh ler rumah bee sekali ..heheheh

ummiross said...

@Kimmie;

Sama-sama kasih kimmie...
Souvenir simple je, untuk teka-teki, suka-suki,hehe...

ummiross said...

@NzA;

Yup NzA kat bangi, kalau datang bangi contact ummi ye.Terimakasih juga kat NzA yang tak jemu2 singgah disini.
Hehe tu lah NzA , bersantai2 dahulu sebelum barang tiba.

ummiross said...

@Kazman/Sue;

Terima kasih juga sudi terima souvenir tak seberapa dari ummi. Ok, ummi dah dapat address tu, nanti ummi pos ummi bagitau ye.

ummiross said...

@puanbee;

Yup bee..bangi. InsyaAllah, nanti dah wxpert sikit jalan kat sini, panjanglah langkah ummi, bolehlah kita bertemu mata.

puanbee said...

boleh insyallah ummie nanti call ler ya , kalau bee tk angkat sekali ummie tau nk cr bee kat mana kan hehe

bukan pe , tel selalu ditinggal2kan

MulutPayau said...

assalamualaikum ummi....

ohhh putrajaya rupanya...tapi saya tak meneka pun...hehehe...
Selamat berehat utk ummi dan tahniah utk yg berjaya....

ummiross said...

@puanbee;
Ok2 bee insyaAllah, akan ummi jejak hehe...

ummiross said...

@MulutPayau;

Waalaikumussalam Mp
Hmm akhirnya ke Putrajaya, orang kerja gomenlah katakan.
Tak teka pun tak apa Mp, komen pun sangat dihargai.
Terima kasih Mp..

kak ina kl said...

Assalammualaikum Ummiross

alhamdulliah terpilih lah juga. akak call kamu tak angkat..atau dah tukar nombor baru?

tak yah poslah sebab selalu gak gi bangi sebab ada sepupu duk kat situ gak..insyallah nanti kalau gi area situ kita jumpa ek

email akak roslana_06@yahoo.com.my

ummiross said...

Waalaikumussalam kak ina...

hehe tu lah , rezeki kak ina tu. Ooh yang o3-40....tu kak ina ke, ummi kat hotel turun makan. Lepas tu ummi ada call balik, takde orang angkat, nombor rumah ke tu?
Ok2 kak, kalau datang bangi contact ummi ye, tak kisah lah bila2 kak ina free, ummi tetap simpan FM tu untuk kak ina.

MumMe said...

welkam to bangi ummiross...mesti ummiross tau nnti kat mn nk cr teacher nurul...

ummiross said...

@MumMe;

Terima kasih MumMe..
Hehehe..akan diterjah teacher nurul nanti.

Yumida said...

wah..tahniah..pd peneka hebat..sy olwes tersasar..hihi...
selamat holiday n cuci2 mata kak...

ummiross said...

@Yumida;

Hihi.. takpe lain kali boleh cuba lagi,mana tau rezeki Yumida pulakkan!

Terima kasih...

L said...

sonoknyer dapat p hotel.. huuu..

jom tambah ilmu..=)

http://lolz-l.blogspot.com/2012/04/kalau-lah-kita-faham.html

KhaiRin : anies said...

kn tunjukkan muka la br sy bleh kenal kt PWTC nnt hehehe

ummiross said...

@L;

hehe..berehat dan bersantai L.

ummiross said...

@KhaiRin;Anies;

hehe..kan dah ada kat n3 farewell tu..

Kazman / Sue said...

sibuk yee... lama menyepi ...

Yumida said...

salam...dtg bertandang lg...

kak..nanti share pic kain batik nyer..ske tengok...

fazrulnoor said...

untunglah puan hanis azla tu ea. xpe..sama2 org bangi

ummiross said...

@Kazman/Sue;

Hehe memang sibuk aikitlah minggu ni, penat pun sama..

ummiross said...

@Yumida;

Wasaalam Yumida...
InsyaAllah, minggu depan ada kain baru, nanti akak share ye

ummiross said...

@fazrulnoor;

Ye lah untung juga dapat berkenalan dengannya, dapat jiran baru yang baik hati.