Sunday, April 25, 2010

Jom Bisnes Kain Batik Sarong Sarawak

Hari ni kita tengok batik sarong ethnik design dari Sarawak lagi yee. Ramai jugak yang bertanya boleh tak mereka nak jual kain ni, why not? Kalau nak jual kena lah ambik banyak sikit, sekurang2nya sepuluh helai je..harga tentulah lebih murah. Bagi student, kalau ambik 5 helai ummiross dah kira harga borong. So u all promote lah kat kawan2, and order dengan ummiross ok....!
ps;SOLD OUT!
___________________________________________________________________________________

  (kelabu kehitaman)                                                                                                                                                                                                     
RM25
___________________________________________________________________________________



                                                    (Biru gelap)
RM25
__________________________________________________________________________________


Contoh padanan batik sarong dengan kain kosong untuk baju kurung

                                                                               


____________________________________________________________________________________



Memilih kain2 yang dipesan oleh customer dari Semenanjung...
 



Haa bilang jangan tak bilang,nanti tak cukup....








Inilah kain2 yang dipesan, 10 helai semuanya...ambik banyak harga lebih murah



So sape2 yang berminat untuk beli borong, sila e-mail atau mesej ummiross,harga pasti berbeza...

e-mail : ummiross@gmail.com
no.tel : 017 8503585

Untuk pilihan kain batik sila rujuk jgk entry2 sebelum ini bawah label batik sarong or kain batik sarong.







15 comments:

annie said...

ummiros, salam, mcm minat lah nak bisness kain ni, cmna ye, nak dapatkan, 10 helai dulu boleh kan...minat yg padanan batik sarong ngan kain batik tu....anggaran harga sepasang klu ambik 10 pasang agak2 brp rm?

Rozali said...

Assalamualaikum ummiross

selamat maju jaya

Wassalam

Ummiross said...

@annie; wasalm annie..klu nak sepuluh helai dl pun ok,kira harga borong dh. Annie pilih mana2 yg berkenan sepuluh helai tu,tulis kod dia n e-mail atau msg ke 017 8503585.Annie boleh rujuk entry terdahulu ummiross psl batik sarong tu,InyaAllah ada stok.

Ummiross said...

@Rozali;waalaikumussalam...Terimakasih banyak2 ye

pak long said...

salam..
nanti kalau kita berkenan..kita oder..

Ummiross said...

@ pak long; waalaikumussalam pak long,wokeh pak long,no problem.

Lepat Pisang said...

Salam
lawalah kain 2 ni..cute sangt..penuh nilai artistik..thankz sudi lawat blog lepat..

diari-alya said...

kain yang lain yang ada di semenanjung. cantik...

tima ksh sudi blog hop ke rumah saya. dtg lg yek..

mytafa said...

cantik nyer...

hanaahmad said...

mcm berminat nk wat bisnes kain batik ni..hmm..nati sy inbox k!

✿bieyra dhamira✿ said...

eh..cantik la..2 harga sekali postage ke?

Aidi-Safuan said...

wahhh... cam besh jer. postage camne kira?

Ummiross said...

@Lepat Pisang,diary-alia, and mytafa; Sama-sama,ummiross pun nk ucap terimakasih daun keladi,lain kali dtg lagi...

Ummiross said...

@hanaahmad;ok2 no problem kecik tapak tangan,bandaraya Kuching ummiross tadahkan

Ummiross said...

@bieyra n Aidi-Safuan;harga rm25 tu tak termasuk postage,termasuk postage RM33 dgn poslaju,klu pos biasa lg murah n harga borong kurang dr RM25