Monday, April 5, 2010

Jalan2 Cari Makan

Lama jgk ummiross tak bersiaran,,,hehe, cuti2 Malaysia lah kononnya. Bila berjalan ni , tak de masa lah pulak nak update tambah internet jap ada jap xde. Bila berjalan ni ummiross suka sangat cuba pelbagai jenis makanan, terutamanya lauk pauk traditional. Malaysia ni best kan, tiap2 negeri ada masakan yg memang enak2 dan nyaman.

Haa ni lah antara kegemaran ummiross...



Asam pedas ikan tenggiri ni ummiross makan kat Jonker Kopitiam. Ummiross saje cari kopitiam ni sbg tanda sokongan sbb kopitiam ni antara 2 kopitiam yg disenarai oleh JAKIM ada sijil halal,memang best.....




Alamak ikan patin plk ni, bestnya makan dengan ulam dan budu pulak tu ,ha ni kat pantai timur semenanjung.



Ikan sungai yg digoreng garing,, best isinya manis, tapi awas tulangnya banyak,  ummiross lupa plk nama ikan ni...



Haha ini dah balik Sarawak, mesti nak cari laksa Sarawak, laksa Sarawak air tangan T-Not ni best. Tak caye tengok tu,tinggal ekor udang je,berkat makan macam ni hehe....

Apa-apa pun syukur dengan rezeki kurniaanNya....


28 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum ummiross

Salam Ukhwah
Salam pekenalan
terima kasih atas kunjungan ke blog saya

Wassalam

APAN said...

wow...lazatnye...
tapi mesti ummiross x penah cuba nasi bujang atau nasi koboi lagi...
nasi puteh+sup kosong+telur dadar+sambal belacan+timun atau ulam (kalau bernasib baik)
sempoi yang ni....
time sesak duit ni la menu istimewa saya...
haha...

Bb Hussain said...

sedapnya laksa sarawak tu..teringin nak makan ni..

Nurul Harun said...

sakitnya mata tgk makanan2 ini. hehehe!~

Mariella said...

wah...wah...*kruk*kruk*
(perut berbunyi sebab terliur tgk asam pedas tu)

Ummiross said...

Rozali: sama2

Ummiross said...

to Apan : uih ummiross pernah cuba jgk tu,memang sedap

Ummiross said...

to Bb : Dtg lah Sarawak

Ummiross said...

to Nurul : Hehe jgn sakit perut sdh

Ummiross said...

to Mariella : jemput2 makan sekali,hehe

NiNa' said...

teringat umah.. kalau gulai ikan patin tempoyakkk~

Ummiross said...

to nina; homesick ye

sweeTSour said...

owh ummiross dtg melaka ek..sedap kan asam pedas melaka..sy pn dh jatuh cinta ngn asam pedas melaka..hehe

Ummiross said...

toe sweeTSou: Betul-betul asam pedas Melaka memang best.

fyna said...

omg! yummy! lapar la plak..hehe

Ummiross said...

fyna: jemput lah makan, hehe

aisyah ^^ said...

wahhhhhhhhh....sedapnyeeeeeeee >.<

Ummiross said...

aisyah; ummiross teringin kari ayam n roti jala cik aisyah tu,uihh terangkat

Hanida Ibrahim said...

nak makan!!!

✿bieyra dhamira✿ said...

eee...terliur tgk makanan 2..

ummiross said...

Hanida n Bieyra ; hehe,sebenarnya bkn u all je terliur,ummiross terliur jgk,dah semiggu lepas dh makan tu...

kak ina kl said...

salam ziarah dari akak..waduh telan air liur tenguk lauk ni..

Ummiross said...

kak ina kl; hi ina,kt kl senang jumpa lauk2 mcm ni kan,best

Yanmie said...

salam..wah sedapnye menu..terliur je tgk :)


www.yanmieonline.com

╚► capital S hana ◄╗ said...

grr...
po la po .
prot sy lapo !

Ummiross said...

to yanmie n capital s hana; jemput lah makan hehe

Arem Van Basten said...

jadi lapar lihatnya

Ummiross said...

Arem Van Basten ; ummiross pernah ke Jakarta,makanan di sana pun sedap2