Wednesday, March 5, 2014

JAMBATAN KEDUA PULAU PINANG.

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih-sayang…

Hari Isnin baru ni, pi jalan-jalan ke Penang, ikut Mrhubby. Dah isteri ‘metalic’(kira-kira setaraflah dengan isteri mithali nooo..), kenalah ikut kan.

Bertolak awal pagi, punyalah mengantuk co-pilot ni. Singgah minum kopi dulu kat Tuuu Dia..Pak Tam, R&R Tapah. Sedap aiih kopi yang di ‘compress’ menggunakan machine ni, wangi kopinya dan lemak berkrim gitu. Tengok pasembor, teringin nak makan, order jelah. Tapi pagi-pagi tak laju makan pasembor aihh, elok pekena roti bakar je.

IMG_0219

 

Oleh kerana tak puas hati tak dapat makan roti bakar, ‘ceq’ beli roti ni. Balik bakar sendiri, tak pun cicah kopi panas ke teh O panas ke, sedap juga kan.

IMG_0258

 

Ceq dah naik jambatan kedua Pulau Pinang tau, free… lagi. Tapi takdelah turun posing ka apa. Jerebu boleh tahan tebalnya, semua nampak blur je. 

IMG_0235

IMG_0239

IMG_0248

Panjang juga jambatan baru ni, kira-kira puaslah berkonvoi atas jambatan. Kalau tak disebabkan jerebu, tentu cantik pemandangannya.

Takpa laa, lain kali kami datang lagi naaa, dah rumah pun ada kat Penang, kenalah jenguk sekali-sekala, maintenance nak kena jaga, baru selesa penyewa. Sambil menyelam sambil minum air, sambil minum kopi, dapat juga makan angin, makan roti.. :)

Wassalam.

15 comments:

❤Kamsiah❤ said...

amboiii...org jauh dah rasmikan jambatan tu ya..saya dok dekat ni belum merasa lagi hehe...
ya..jerebu melanda...tak cantik nak snap gambar...tunggu keadaan clear dulu baru nak jelajah..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.ummiross..

wah..dah resmikan jamabatan ke2 ni yer.. hihi..hari tu cma p kedah,ingat nk lalu la kat sini..sekali belum rasmi da.. hahha...

kalu mlm2 mesti cantik dgn lampu2 neon tu kan kak.. hihi..

Hanis Azla said...

As-salam ummi..

Wah.. ummi dah rasmikan jambatan kedua tu ya he..he..

aduhai.. kopi tu nmpk mengancam sungguh.. wp sy tak suka kopi tp tetap juga terliur..

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

bilalah bunda dapat nak merasa pergi kesana...

Kakzakie said...

Walau jerebu dek kerana nak menikmati toll free bila lagi ye Ummiross. Sambil makan roti cecah kopi dan jenguk rumah di sana dpt naik jambatan baru:)

JunAina said...

23km tu Ummiross...puas makan angin atas jambatan. Ingat hujung bulan ni nak ajak suami jalan2 Penanglah.

Knor said...

dh siap ye...sedap roti cicah kopi..

sud@is said...

Orang dekat belum kesampaian lagi, tak ada nak menyelam apa2 tu yang lambat sikit tuuu..
Nak kena p tengok juga nii...

JaSSNaNi said...

bestnye dah rasmi jambatan ke2 pulau pinang yer..
>> roti bakar telo sedapnya..

Zaitun said...

Kak Zai suka makan mee rebus Pak Tam.

Pergi Penang jangan lupa makan nasi kandar, hingga menjilat jari hehehe....

hainom OKje said...

Bestnya dpt ikut hubby ke mana mana....
Amboi UR...dah rasmi dulu nampaknya hehe....kalah Dato' Najib mcm ni hehe...
Alahai teringin pulak nak makan rotii kat Papa Rich tu

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

wah.. best dah dapat rasmikan jambatan tu.. dah lama aiza tak pergi ke penang..

Sweet N Pretty said...

Assalamualaikum ummi. Dah lama tak singgah rumah ummi ni...Wah bestnya dah jejak penang 2nd bridge. Oh ummi ada rumah sewa kt sana. Kot ada home stay habaq mai na...hehe cek dah lama tak pi penang

nhhas said...

Assalamualaikum wbt...
apa2 pun kita dah makan roti paktam ummi ross... hehehe...
ummi jangan lupa okay projek garlic bread kita....hehehehe...
tima kasih ummi....

Khai♥Rin : anies said...

Argghhh tidakkkk...ummi da naik...xpe xpe...turn sy xlama lg =)