Tuesday, February 11, 2014

MEMPERKENALKAN TIMELESS STYLE

بسم الله الرحمن الرحيم
Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Ummiross ada buka fb baru bagi memenuhi permintaan peminat-peminat batik sarong yang semakin meriah. Jadi hari ni ummiross nak perkenalkan kepada rakan-rakan blogger pula, fb baru ummiross Timeless Style.

Jom pakat-pakat LIKE, LIKE bukan sebarang LIKE.  Jika ada rezeki,  dua orang pemenang, akan menerima sehelai kain  Ratna Dewi dan seorang lagi kain batik Sarawak, semuanya cun melecun. Terbuka untuk semua blogger :)

Sesiapa yang dah LIKE tu, sila tinggalkan komen ‘Dah LIKE’ kat entry ni kat blog ni ye, bukan kat fb. Hehe..ummiross pun confuse nak buat ayat ni. InsyaAllah, hari Isnin nanti ummiross beritahu keputusannya. Jadi pakat-pakat LIKE ye sebelum Isnin.

Ummiross cabut undi je ye. Senang-senang..tak mau susah, cuma LIKE , tinggalkan link kat ruangan komen dibawah entry ni(kat blog ni ye), dan kalau ada rezeki dapatlah batik sehelai :).

Contoh kain untuk dua orang pemenang bertuah, satu helai seorang, jenis kain ni pun ummiross undi juga nanti ye, sorang dapat satu je, hihi..

 DSC_0411AB  DSC_1072

Kat bawah ni pula koleksi terbaru kami, kain Ratna Dewi Gold Line. Jika berminat, cepat-cepatlah order sebab sesetengah warna tu ada satu je.

TERBUKA UNTUK JUALAN RUNCIT DAN BORONG.
WARNA MUNGKIN SEDIKIT BERBEZA DISEBABKAN KESAN PENCAHAYAAN.

Jika berminat, sila hubungi:
ummiross@gmail.com atau sms sahaja ke 016 878 4960.

Jenis: Ratna Dewi Gold Line
Material: Cotton.
Ukuran: (+-) 2m belum berjahit.
Harga: RM28/pc
Harga borong: Sila email atau sms.
Saranan: Bukan sahaja sesuai dijadikan sarong, tetapi boleh dibuat kain, skirt labuh, baju dan lain-lain.

RATNA DEWI SIRI 6.

SET ‘WATER LILY’ (KOD RD008)

       RD008-HITAM                                RD008-KRIM                        RD008-PURPLEDSC_1070 DSC_1074 DSC_1081

 

        RD008-PUTIH                              RD008-BIRU                            RD008-MERAHDSC_1086 DSC_1088  DSC_1093

 

SET ROSE (KOD RD165)

        RD165-HITAM                         RD165-PUTIH                         RD165-PINKDSC_1096 DSC_1109  DSC_1124

 

RD165-COKLAT GELAP           RD165-MERAH                         RD165-BIRU LAUTDSC_1122 DSC_1111 DSC_1127

 

RD165-BIRU GELAP             RD165-PURPLE GELAP
DSC_1130 DSC_1153

 

SET PEACOCK (KOD RD816)

       RD816-HITAM                        RD816-PURPLE                     RD816-PINKDSC_1223DSC_1168 DSC_1171

 

             RD816-BIRU                 RD816-COKLAT GELAP          RD816-GREEN TURQOISEDSC_1181 DSC_1186 DSC_1190

       

RD816-MERAH
DSC_1196

 

SET DAISY (KOD 166)

         RD166-HITAM               RD166-COKLAT GOLD                 RD166-BIRUDSC_1275DSC_1235  DSC_1243

 

RD166-GREEN TURQOISE           RD166-PURPLE                    RD166-PINKDSC_1270DSC_1282DSC_1289   

 

            RD166-MERAH                        RD166-PUTIH

DSC_1304DSC_1305

 

SET BLUE FEATHER (KOD293)

RD293-BLACK.
DSC_1032DSC_0069

 

Wassalam.

29 comments:

Jemari_Suri said...

Comei2 la ummi...
Berkenan plak nmpknya js...js dh like dan komen dh tu...hehe

Jemari_Suri said...

Comei2 la ummi...
Berkenan plak nmpknya js...js dh like dan komen dh tu...hehe

Kesuma Angsana said...

wah colornyer cantik2 lah !

Fiza Rahman said...

Dah like ☺☺

Cantik2 design nya.

NM03 said...

homeinyer

Kakzakie said...

Menapak ke depan sekali lagi nampaknya ummiross. Tahniah dari kakak dan alhamdulillah moga terus maju dan berkat.

Kakak ni tak ada FB dah lama sejak anak sulung kakak form 3. Kiranya hampir 4 tahunlah so tak dapatlah nak like bagai tu..

Khai♥Rin : anies said...

waduhhh ummi..berpinar2 mata sy tgk ni!!

Acik Erna said...

ye ke ummi..alamak rugi la acik dah like tapi tapi tak tulis kat ruang komen he he..yang acik dah booking tu nanti sebelum bank in duit acik bagi tau ye ummi

MumMe said...

Smue cantil belake...

NzA said...

mengancam betul.....jap lagi nk trjah...

nhhas said...

cantek...
i loike semua.
tappi kita tak ada FB lah ummi...
hehehe... sedih, tak dapat masuk senarai pengundian... ;(

atuk said...

Assalamualaikum Ummiross

selamat lahir Timeless Style
moga terus maju jaya

ummiross said...

@Terima kasih semua ye atas komen walaupun takde fb, sokongan rakan-rakan amat dihargai.

Kepada yang LIKE, terima kasih banyak2, tinggalkan komen kat sini ye untuk cabutan bertuah.

@Acik Erna. Ok Acik, kain tu ummi dah simpan. Acik dah LIKE kan, so kira tersenarailah untuk cabutab bertuah acik, dah betul acik tinggalkan komen kat sini.Tq ye.

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

aiza sudah like.. support ummi.. semoga terus success di dalam perniagaan.. :D

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.ummiross...

cantiknyer kain2 tu.. :)

cma dah like..434,.. :)

semoga biz berkembang maju~~

Mak Wan said...

Assalamualaikum ummiros

Makin menjadi bisnes ummi la ni ya....rajin2 lh bg hadiah terutama kat mak wan ni haah
Dah like jg nk menang hadiah ...he he he
Salam sayang dr mk wan

Umi Nazrah said...

salam singgah. terbuntang mata jugak tu nak pilih yg mana 1 berkenan di hati sebab semuaaaaaaaaaa lawa :D

NEKCIK said...

cantik cantik kain tu..harga pun ok jer...semuga terus berjaya dalam perniagaan ye Ummi

Knor said...

wah cantik sgt..teringin..

selamat maju jaya ummi..

NM03 said...

ummi sayang.... add saya buley? mummy qausar ye... maceh

aizamia3 said...

Salam ummiross..
ai dah LIKE kat fb..

kalau dapat boleh guna pakai pergi office untuk hari Khamis.. hehehe..

Sweet N Pretty said...

Alhamdulillah ummi bertambah maju:) Ratna mmg comei sokmo...

Tihara said...

dah like!
seronok cuci mata kat sini :)

sud@is said...

Selamat maju jaya dlm bisness umi. Like jg cuba nasib tp support tu utama

ummiross said...

Terima kasih kepada yang sudi LIKE ye, terima kasih juga yang tinggalkan komen, terima kasih atas sokongan.

NMO3..ummi tak dapat add kat fb tu sebab yang tu fan page,jadi kena LIKE je ye kat link Timeless Style yang ummi bagi kat atas tu ye. Dah LIKE bagitau kat entry ni ye, untuk cabutan bertuah.

Hanis Azla said...

As-salam ummi..

cantik2 dan berwarna warni semuanya.. tentu ramai yang geram nak membeli.. semoga bisnes ummi terus success..

Kasih Salina said...

cantik-cantiknya kain tu ummi..semoga maju jaya dlm biz yer ummi..

yan's cottage said...

cantik kain2 tu...Ummi...

MulutPayau said...

Cantiknya kain2,tu..