Friday, March 1, 2013

JIKA SAYANG

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Salam Jumaat yang indah dan penuh barakah. Jika cintakan Rasulullah SAW, jika sayangkan Baginda, jom hidupkan sunnahnya, antaranya membaca surah Al Kahfi pada hari Jumaat (malam atau siangnya). Surah Al Kahfi ni agak panjang tapi kalau dah biasa tidaklah mengambil masa yang lama untuk menghabiskannya. Bagi yang kurang lancar, bacalah berdikit-dikit, insyaAllah… Allah permudahkan asalkan ada kesungguhan.

Mendengar, membaca, memahami, serta menghayati, itu yang terbaik, ummiross suka buka link ni. http://www.surah.my/18, klik untuk dengar surah dan boleh baca maknanya sekali.

 

Alhamdulillah, semalam 28hb.2,2013 merupakan penghantaran penutup bulan Februari.bagi batik sarong Sarawak dan kain pasang Etnik Sarawak aka Batik Sarawak. InsyaAllah untuk order bulan Mac, penghantaran akan bermula pada hari Sabtu atau Isnin depan.

Kepada semua customer yang ummiross kasihi…
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

Ramlah-Perak
Kod: KPH-3 pasang
Pos : 28hb.Feb,2013
Treking :EM397054501MY

Aishah-Johor
Kod: BS-17 pcs
Pos : 27hb.Feb,2013
Treking :CD192017515MY

Julia-Terengganu
Kod: KPH-1 pasang
Pos : 26hb.Feb,2013
Treking :EM397057471MY

Siti Salwa-Kelantan
Kod: KPH-1 pasang, RD-1pc
Pos : 26hb.Feb,2013
Treking :EM403281867MY

Alexander-Sabah
Kod: KPH-2 pasang
Pos : 25hb.Feb,2013
Treking :CD192015939MY

Rosmainiza-Kuala Lumpur
Kod: KPH-2 pasang
Pos : 25hb.Feb,2013
Treking :EM386796247MY

Rohana-Selangor
Kod: KPH-1 pasang
Pos : 25hb.Feb,2013
Treking :EM386796176MY

Ayu-Selangor
Kod: RD-6 pcs
Serahan : 19hb.Feb,2013
.

21 comments:

Hanis Azla said...

Salam ummi..

Alhamdulillah.. terima kasih atas peringatan yang baik itu.. sekarang ni memang dalam usaha untuk amalkan surah al-kahfi ni.. mmg terasa panjang sikit sebab masih tak biasa.. harap2 akan jadi semakin lancar nanti.. insyaAllah..

semoga akan bertambah2 order yg ummi terima untuk bulan ni dan seterusnya.. All the best ummi..

Fadilah Aziz said...

salam jumaat kak!:))

NM03 said...

salam jumaat ummi, selamat maju jaya dalam bisnes ye...

Amie said...

Assalamualaikum Ummiross sayangggg....
Alhamdulillah... kita memang suka baca surag Kahfi sejak sekolah menengah.... ingat lagi pesanan Ustaz, baca surah ini selalu supaya terang kubur kita nanti.

❤Kamsiah❤ said...

salam
jika tak dapat amalkan kesemua sunah2 Baginda...amalkan berdikit2 dahulu...perbaiki sedikit demi sedikit...

Aziela said...

Betul tu kak, bukan setakat baca Yaasin di malam Jumaat jer kan.

Kesuma Angsana said...

in Shaa Allah akan diamalkan

Kakzakie said...

Macam kita baca Yasiin walau panajng tapi dek kerana dah selalu baca tak tengok pun boleh hafal. Jadi samalah dgn suroh Kahfi kalau selalu baca org baca pangkal kita dah boleh tahu apa hujungnya...

Ratu Hatiku said...

Salam jumaat kak :)

NzA said...

TQSM ummi krn brkongsi ilmu....

Wah biz ummi makin maju..kain yg nza order hr tu brbaki 4 helai. ada lagi prmintaan dr kwn2 nk warna yg ceria...InsyaAllah bln mac ni nk order lagi....

izan mama mia said...

salam sabtu kak...wah makin laris laa bisnes...

surah kahfi mmg patut diamalkan..baca selalu bg lancar sebutannya

khairul hassan said...

salam ziarah dr Frankfurt hehe

ibuintan said...

trima kasih Ummie berkongsi ilmu.. Insya Allah akan beramal dengan surah ni, memang agak panjang tp jika diamalkan lama2 terasa pendek saje

khairul hassan said...

wow Ummi pon nk ke German ...area mana tu ?

atuk said...

Assalamualaikum Ummiross

terima kasih atas ingtan

Alhamdulillah
dapat tempat yg lebih selesa lagi

yan's cottage said...

salam ummi...

sama2 saling ingat mengigati...tq

ummiross said...

Terima kasih semua atas komen yang diberikan. InsyaAllah sama2lah kita menghidupkan sunnah Rasulullah SAW.

ummiross said...

Terima kasih semua atas komen yang diberikan. InsyaAllah sama2lah kita menghidupkan sunnah Rasulullah SAW.

ckLah @xiiinam said...

Terima kasih...
3 Pasang kain yang cantik telah diterima.
:D

ummiross said...

@ckLah @xiiinam;

Sama2 kasih ckLah, terima kasih juga keran sudi order dengan Salamborneo.

ummiross said...

@NzA;

ps; Yang stok baru tu semua ceria warnanya NzA. Ok nanti sms je ye, tq dear.