Thursday, March 28, 2013

GASTRIKLAH PULAK

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Alhamdulillah kembali bersiaran. Talian internet pun dah disambung. Cumanya lappy yang rosak belum sempat dibaiki atau dicari ganti. Belum berkesempatan ke kedai kerana kesibukan mengemas ‘tongkang pecah’, hehe..nampaknya rumah pun dah mula nampak rupa, berkemas sikit-sikit, sekadar sedap mata memandang. Itupun dah dua kali diserang gastrik, hari ni berpuasa sunat, tapi terpaksa berbuka bila separuh hari badan dah mula menggigil. Mungkin kepenatan, harap-harap tidak melarat..

Nampaknya sambutan terhadap batik sarong Sarawak, Ratna Dewi dan kain pasang etnik sama hebat. Kain pasang cotton berkaki kod BB pun mendapat pujian dari customer, kata mereka cantik sangat.

Penghargaan dan terima kasih buat cikgu Farhana dan rakan2nya dari Pulau Pinang kerana sudi membeli kain pasang etnik aka Batik Sarawak untuk uniform guru-guru di sekolahnya. InsyaAllah order tambahan untuk uniform akan menyusul lagi sebaik sahaja sesi persekolahan bermula nanti. Juga terima kasih banyak2 kepada semua customer, yang membuat belian samada borong ataupun runcit. Sokongan anda amat ummiross hargai. Ummiross doakan semoga Allah SWT murahkan rezeki kalian semua.

'’Promo jap, kain pasang etnik Sarawak terbaru, sangat cantik menawan, tunggu entry akan datang ye, dalam proses mengambil dan memilih gambar.'’

IMG_6605

Kepada semua customer yang ummiross kasihi…
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

Hajjah Rozaini-Selangor
Kod: BS-24pcs
Pos : 28.3.2013
Treking :CD191466486MY

Nadhirah-Selangor
Kod: BS- 10pcs
Pos : 28.3.2013
Treking :EM425175465MY

Masturina- Kedah
Kod: BS-2pcs
Pos : 28.3.2013
Treking :EM425175485MY

Zubaidah
Kod: KPH- 7m
Pos : 28.3.2013
Treking :EM425175406MY

Veronica-Pulau Pinang
Kod: KPH- 2.5m
Pos : 22.3.2013
Treking :EM425173365MY

Latha Devi-Pulau Pinang
Kod: KPH- 7m
Pos : 22.3.2013
Treking :EM425173440MY

Sueharti-Putrajaya
Kod: KPH- 1 pasang
Pos : 22.3.2013
Treking :EM425173405MY

Zakiah-Johor
Kod: RD,BB, BS - 5pcs
Pos : 19.3.2013
Treking :CD192017886MY,                                                                                                CD165225677MY

Nor Haryani-Pahang
Kod: KPH- 1 pasang
Pos : 19.3.2013
Treking :EM415672397MY

Farhana-Pulau Pinang
Kod: KPH- 20 pasang
Pos : 15.3.2013
Treking :EM396457610MY

Maiza-Selangor
Kod: RD-8pcs, BB-2pcs
Pos : 12.3.2013
Treking :EM334282799MY,                                                                                                 EM396457570MY

Nurul Ainie-Perak
Kod: BS-1pcs
Pos : 15.3.2013
Treking :EM33428281MY

Hartini-Putrajaya
Kod: RD- 2pcs
Pos : 12.3.2013
Treking :EM334282839MY

Hartini-Putrajaya
Kod: BS- 2pcs
Pos : 15.3.2013
Treking :EM396457570MY

Norishah-
Kod: BM-5pcs
Pos : 15.3.2013
Treking :CD192017798MY

Safurah- Shah Alam
Kod: BS- 2pcs
Pos : 11.3.2013
Treking :EM396452569MY

Julia-Terengganu
Kod: KPH- 6 pasang
Pos : 4.3.2013
Treking :CD192016090MY

Norshahidah-Kedah
Kod: KPH- 7.5m
Pos : 4.3.2013
Treking :EM397052443MY

Nurafiqah-Sabah
Kod: KPH- 2.5m
Pos : 4.3.2013
Treking :EM397052695MY

31 comments:

maria firdz said...

cantik2 batik sarawak... lain dari yg lain.. :)

Nor Salmi said...

Moga cepat sembuh ya Ummi.
Cantik batik tu..

Aziela said...

Bila gastrik memang jangan di gagahkan sebab ianya akan jadi lebih parah. Kalau paksakan juga, alamat sampai seminggu pun perut masih meragam, badan pun lemah jer. Oh, saya serikk. Gastrik sampai kena papah ke hospital.

❤Kamsiah❤ said...

saya ubat gastrik sentiasa ada dlm peti ais...tak tentu masa menyerang..

Khai♥Rin : anies said...

amboi ummi...rezeki rumah baru ya...mencurah2 business nyer

ckLah @xiiinam said...

CkLah pun gastrik akhir akhir ni. Hari ru sampai masuk wad kecemasan...

CkLah tunggu gambar gambar batik tu tau!

Acik Erna said...

ASSALAM UMMI..ACIK HARAP GSTRIK UMMI DAH BAIK..seksa kalau kena gastrik kan ummi..acik lama juga kena..tak bpoleh silap makan..datang la dia..selagi tak dapat satu das injektion memang tak baik.

MumMe said...

get well soon ummiross...take care ummi...

Ratu Hatiku said...

cpt2 buat entry ya kak..blh buat baju raya nnt :)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Moga cepat sembuh Ummi.

Memang cantik batik2 tu.
No wonder kalau ramai yg memborong.

ummiross said...

@Maria firdz;

Salam kenal Maria, cantik dan unik kan..!

ummiross said...

@Nor Salmi;

Kadang2 penyakit lama ni menyerang kembali. Terima kasih Mie..
InsyaAllah minggu depan publish batik tu.

ummiross said...

@Aziela;

Yelah Aziela, ummi pun pernah kena gastrik teruk dulu, dah lama dah tak kena, nampaknya kena jaga makan betul2 pulak ni..

ummiross said...

@❤Kamsiah❤;

Ooh gastrik juga ye, ummi dulu pun macam tu juga, dah lama ok, sekarang ni macam nak kena balik je ni..

ummiross said...

@ Khai♥Rin : anies;

Hehe..Anies, rezeki orang pencen.

ummiross said...

@ckLah @xiiinam;

ckLah..ummi ada baca n3 kat blog ckLah tu, gastrik rupanya, harap dah sembuh ye ckLah.

Ok2 ckLah,insyaAllah minggu depan ummi publish n3 kain tu ye.

ummiross said...

@ Acik Erna;

Wassalam Acik..
Nampaknya boleh gang lah kita Acik, memang tak boleh silap or lambat makan sikit kan...

ummiross said...

@MumMe;

Thank you MumMe, dah ok sikit ni,tak boleh lambat makan.

ummiross said...

@Ratu Hatiku ;

ha'ah yelah kan, dah boleh buat persediaan baju raya dah ni, nanti kalau lewat takde yang nak jahit. InsyaAllah minggu depan ye ummi publish.

ibuintan said...

moga gastrik Ummie dah sembuh, jaga makan dan banyakkan rehat Ummie

yan's cottage said...

salam ummi....

cantiknya...ummi tak sabar nak tengok yang terbaru he heee...

MulutPayau said...

Moga cepat sembuh ya ummi...jaga diri dan banyakkan rehat...
Memang cantik kain2 tu ummi...

NzA said...

Alhamdulillah rezeki ummi brtmbah murah....tumpang gembira..
Take care ye ummi...nnti melarat pulak.....

p/s: TQSM di atas doa2 n ucapan dr ummi.....xtrbalas dgn kata2.

izan mama mia said...

mg cpt sembuh
mmg cantik coraknya

fatal1ty said...

salam,
Amalkan makanan sunnah?

Sila layari http://ijustbought.blogspot.com/
Facebook http://www.facebook.com/TimurTengahEnterprise
untuk berbagai produk dari timur tengah.

Terima kasih.

Kazman / Sue said...

tu badan nak manja2x je tu kan... biasa laa... moga cepat sembuh...

Nana Liena said...

ummi sibuk sangat dengan business tu yang perut gastrik..hehe..harap lepas ni ummi tak busy sngt..hehe..

Hanis Azla said...

Salam umi..

sampai gastrik dibuatnya sebab sibuk mengemas dan berbisnes ya ummi.. semoga segalanya berjalan dengan lancar.. take care ummi..

Kakzakie said...

Apa yg jahat ni kalau dah kena gastrik bukan boleh baik sehari-dua... moga ummiross dah sihat sekarang.

Kena layan org order kain lagi tu:)

NM03 said...

gastrik? take care ummi...

ummiross said...

@ibuintan,yan's cottage, MulutPayau,
NzA,izan mama mia,Kazman / Sue, Nana Liena, Hanis Azla,Kakzakie,NM03;

Salam semua, terima kasih atas doa dab perkongsian nasihat. Luv u all.