Wednesday, March 6, 2013

STEAK @GRILL’S

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Alhamdulillah..meskipun agak terlewat dapat juga kami meraikan ulangtahun kelahiran dua anak bujang ummiross malam tadi.  Tarikh lahir abang pada 4hb.Mac. Adik pula pada 28hb.Februari, hehe..mestilah tahun lain2 kan. Biasanya kami celebrate dengan keluar makan-makan je, santai-santai sekeluarga. Tapi kali ni agak lewat sebab si adik sedang menjalani kursus - Petronas Induction Programme For Executives(PIPE). Malam tadi baru free sikit dan dapatlah kami keluar sekali..

Makan-makan @GRILL’S, Seksyen 9, Bandar Baru Bangi.

IMG_6489
Pilihan ummiross - Rib Eye Steak dengan black pepper sauce, memang terbaik!, dagingnya cukup lembut dan sedap.


IMG_6492
Pilihan Mr Hubby – Sirloin Steak + black pepper sauce, pun sodap!!

 

IMG_6493
Pilihan Adik (anak bujang bongsu) – Tenderloin Steak + balack pepper sauce. Perghh!, terangkat!!. Kesimpulannya steak kat sini memang kelas gitu, daging bermutu tinggi, soft and tender dan secukup rasa.

 

IMG_6490
Pilihan Abang( anak bujang sulung) – Pasta Alla Carbonara. Yang ni ummiross tak sempat nak rasa, punya bersemangat makan steak, sampai lupa nak rasa sphagetti carbonara.

 

IMG_6482
Kita minum dulu!..Yang hijau tu @grill’s special juice, yang biru tu blue lagoon, Iced chocolate dan Longan.

Restoran ni agak baru, kelengkapan dan perabotnya kelihatan bersih dan cantik. Tempat cantik, makanan sedap, insyaAllah jika berpeluang kami akan datang lagi @grill’s, Seksyen 9, Bandar Baru Bangi. Ianya terletak sebaris dengan restoran Mohd Chan Abdullah dan di belakang restoran Paparich.

IMG_6480

 

Hanya kepada Allah kami panjatkan doa. Moga Allah mengurniakan segala yang terbaik buat anak-anak kami didunia dan akhirat. Terima kasih Allah atas segala belas ehsan dan kasih sayang, syukur Alhamdulillah.

ps : Pagi ni ummiross balik kampung. Mr Hubby nak bawa MIL berjumpa doktor pakar, untuk pemeriksaan lanjut berikutan kesihatan MIL yang tak berapa baik sejak kebelakangan ini. Doakan sekali ye..agar dipermudahkan urusan dan MIL ummiross kembali sihat wal’afiat.

Hingga bertemu lagi di minggu hadapan, insyaAllah.

53 comments:

Kakcik Nur said...

Dah lama kakcik tak makan makanan barat ni. Pilihan kakcik untuk makan makanan barat adalah di Moon's Kitchen. :)

❤Kamsiah❤ said...

ummi..saya belum bersarapan lagi ni..tgk steak tu..tak tahan rasanya..:)

ummiross said...

@Kamsiah;

Hehe..takpe Kam, dapur Kam selalu berasap, selalu masak sedap2 sampai terliur ummi dibuatnya.

Acik Erna said...

assalam ummi..dah lama acik tak masuk kedai macam bila acik kena kurangkan makan daging

ummiross said...

@Kakcik Nur;

Terima kasih Kakcik sudi singgah.
Waa ummi nak pergi Moon's juga ni Kakcik, mesti sedap tu kalau dah selalu pergi.
Sorry Kakcik, ummi tak dapat tinggalkan komen kat blog Kakcik, tak dapat masuk, hehe..

ummiross said...

@Acik Erna;

Waalaikumussalam Acik..salam ceria pagi Rabu Acik.
Yelah Acik tak boleh selalu, dah tua2 ni kena jaga makan juga kan.

NM02 said...

tolong

tolong

tolonggggggggg







terliur! :p

Hanis Azla said...

salam ummi..

Aminnn.. untuk semua doa ummi yang baik2 tu.. semoga kehidupan ummi dan keluarga sentiasa mendapat keberkatan dari-NYA..

Pernah makan juga @grills tu.. cantik deco kedainya kan..

Selamat balik kampung ya ummi.. semoga diberikan kesembuhan untuk MIL ummi.. take care & have a safe journey..

yan's cottage said...

alahai ummi...sedapnya...lama tak makan steak black pepper nie...meleleh air lior nie ha....

Norizan J said...

apasal jalan pagi2 ni semua entri makan-makan.. uhh i x bekfes lagi... lapar nyeee huhu

Zana Adieyza said...

nampak sedap.. zana x pernah try lagi.. ada masa & rezeki nnti nak cubalah.. tq utk review ni..

salam kenal dari zana.. nice blog dear..

Kakzakie said...

Ummiross macam kakak suka rib sebab ada yg selit-selit daging pada rib bone yg sedap. Ala... kecur kakak dibuatnya. Steak kalau kena balck-papper sause memang terangkatlahkan..

NzA said...

sedapnya ummi..semua tu feveret nza..xtahan tgk smpai telan2 airliur...

Sselamat ulg thn utk ke dua2 bujang ummi tu...nza doakan agar mrk berdua terus cemerlang dlm bidang kerjaya, dlm hidup dunia n akhirat..moga mrk brdua terus menjadi anak2 yg membahagia n menyejukkan hati ummi n suami...InsyaAllah.

Sweet N Pretty said...

Moga anakanda2 ummi jadi anak yg soleh. 2 org puteri intan pun baru lps juga tarikh sama 6 mac, sorang 17 sorang lg 6thn. InsyaAllah esok baru nk mkn2:)

Jemarisuri said...

sedapnya sis...js slalu kalau nk mkn steak singgah kt rest D'One steak...sbb kt servis dia cepat..hihi..

hepi besday buat ank2 sis..dan didoakan semoga kesihatan MIL sis cepat sembuh...

psst sis js dh pos souvenior tu..sis dh pindah ke?

ummiross said...

@NM02;

Hehehe..NMO2, hidup biar sedap!

ummiross said...

@Hanis Azla;

Wassalam Hanis..

Doa yang baik2 buat Hanis juga.

Oh dah pernah makan situ ye, ummi yang ketinggalan ni.

Terima kasih Hanis.

ummiross said...

@yan's cottage;

Yan kalau Yan yang buat tentu lagi best!!

ummiross said...

@Norizan J;

Hehe..jamu mata dulu Norizan, baru jamu selera.

ummiross said...

@Zana Adieyza;

Salam kenal Zana..

Dekat je dengan Putrajaya kan, nanti bolehlah singgah Zana.

Sama2, nanti ummi singgah blog Zana juga ye. Tq

ummiross said...

@Kakzakie;

Sama selera kita rupanya Kakzakie, sedap kan bahagian Rib Eye, tambah pula dengan sos black pepper tu.

ummiross said...

@Sweet N Pretty;

Amin2x..

Happy belated birthday buat puteri@ Intan, moga diberkati Allah selalu dan menjadi anak solehah.
Makan2 pengerat kasih sayang juga kan..

ummiross said...

@Jemarisuri;

Ummi pun pernah makan kat D'One Steak tu JS, memang ok juga. Nanti JS cuba kat @grill's pula, sedap!!!, dagingnya tebal dan memang lembut!.

Terima kasih JS atas wish dan doa.

Belum pindah lagi JS, pertengahan bulan ni insyaAllah. Souvenir belum terima lagi, kalau dah sampai ummi bagitau nanti ye.

nea lopah said...

Hamboi kak..saja nk bt Kami ni terliur.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wow ummi sedapnyer nengok...teliur deh hihihi

MaMa Rey said...

sedap tengok hidangan tu..pasta tu yg buat sy terliur..

semoga MIL kembali sihat ya..harap semuanya dipermudahkan..:)

ummiross said...

@NzA.

MasyaAllah NzA..komen NzA masuk kat spam, mujur ummi ni gatal tangan check spam tadi, ternampak 2 komen NzA,terus publish.

Hehe..NzA,moga2 kita dapat menikamati steak bersama2 satu hari nanti, makan makanan peberet kita sambil sembang2, kan best gitu.

Amin..amin..amin...doa yang sama untuk anak2 NzA juga. Tq NzA.

Amie said...

Happy belated birthday untuk anak-anak Ummi cayanggggg.... moga semuanya berjaya dalam hidup masing-masing. Bestnya dapat makan steak grill... terliur ...Amie bayangkan betapa lembutnya dagingnya tu Ummi...yummy!

izan mama mia said...

hai,..terliur pulak tgk menu tuu..ish napa ntah..asal tgk makanan mesti lapar

Kesuma Angsana said...

mmg sedap sesekali berwestern ni Ummi

ummiross said...

@nea lopah;

Hehe.. Nanti bolehlah singgah @grill's tu nea, best!

ummiross said...

@Waniey's;

Hehe dapat cuci mata je lah Wanie..nyum2!!

ummiross said...

@Mama Rey;

Samalah kita Mama Rey, peminat pasta.
Terima kasih atas doa utk MIL.

ummiross said...

@Amie;

Thank you dear Amie atas wish dan doa.
Amie..steak tu, kalau Amie yang buat, ummi pasti lagi best!!!

Ratu Hatiku said...

Sedapnya....terliur tgk steak tu...

f4dLy :) said...

Nampaknya makanannya enak...

Salam kenal, ini silaturahim pertamaku disini, salam dari blogger Indonesia

MumMe said...

lama x blogging...mcm2 cerita 2 minggu ni,ummiross...mumme ada perasan @Grills ni tp belum pernah try...testimonial ok boleh la try nanti...

ibuintan said...

tahniah buat anak2 bujang Ummie.. moga anak2 ummie diberi kesihatan yang baik dan dilimpahi rezeki


sayang saya tak makan daging, tak dapat menikmati keenakkan steak yg nampak sgt menggoda tu

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

tak per lambat pun yang pasti ingatan dan silahturrahim sesama keluarga tu yg penting...

ermmm..sedap2 juadahnyer..

hepy besday boys..

ummiross said...

@Ratu Hatiku;

Bab makan2 ni memang selalu terliur kan Ratu Hatiku..

ummiross said...

@izan mama mia;

Hehe..jamu mata dulu ye izan.

ummiross said...

@ Kesuma Angsana;

betul tu KA, kalau selalu poket pun tak best,hik!!

ummiross said...

@ f4dLy :);

Memang enak sekali..

Salam kenal juga, terima kasih sudi singgah di Salam Borneo. Nanti ummi balas kunjungannya ya..

ummiross said...

@ MumMe;

Apakhabar MumMe?lama tak nampak jejak,rindu. Macam2 cerita?,moga semuanya ok.
Nanti bolehlah try MumMe, steaknya sedap, drinks tu je kenalah pandai2 pilih,kadang takut tak kena dengan selera kita.

ummiross said...

@ ibuintan;

Terima kasih banyak ibuintan, amin2x, doa yang sama untuk anak2 ibuintan juga.

ummiross said...

@ BUNDA a.k.a KN;

Yelah KN..biar lambat asal dapat...dapat berkumpul dan makan2 bersama2,hehe.

Terima kasih KN atas ucapan.

NM02 said...

saya dah mkn tapi skang saya kebulur mengiler, acaner ni???

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Ummi Ross...sedap2 menu yg trhidang tu..

mamawana said...

Assalamualaikum

Menyelerakan... foto steak itu mengancam

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

salam rabu ummi

ummiross said...

@♥♥azatiesayang ♥♥; mamawana;
Wanieys a.k.a IbuQalief;

Wassalam semua, terima kasih.

Adzrien Shoppe said...

Restoran yg belakang papa rich ye kak ros? Lalu je, belum nk singgah. Boleh le try.... Carbonara fav liza... Anak2 suka steak. Gambar menggoda la..

ummiross said...

@Adzrien Shoppe;

Ye betul tu Liza..
dekat je kan, ada masa boleh menjamu selera disitu. Ummi dah kira jauh sikit dah sekarang.