Thursday, February 7, 2013

SELAMAT PAGI CIKGU

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

SK BAWANG TIAN, MATU SARAWAK.

“Terima kasih banyak2 untuk perkhidmatan yang bagus. InsyaAllah kalau ada lagi yang berkenan, kita jumpa lagilah ye’, mesej yang menyejukkan hati dari salah seorang customer ummiross. Bukan kerana puji-pujian tetapi yang lebih penting perasaan seronok berurusan dengan cikgu Mas yang tak banyak kerenah.

Ada kisah di sebalik mesej yang dihantar. Kain-kain diorder oleh cikgu Mas, untuk uniform guru-guru di sekolahnya, sekolah pula terletak agak jauh dari Kuching. Oleh kerana kainnya dalam kuantiti yang banyak, kalau menggunakan pos, tentulah kosnya agak tinggi. Cikgu Mas minta kerjasama agar dapat dihantar dengan bas.

Oleh kerana tak pernah menggunakan bas untuk penghantaran batik Sarawak, ummiross pun risau juga, nilai kain pun ribu-riban, kalau hilang, boleh ‘termonung den’ 2-3 hari. Tapi demi pelanggan, ummiross usahakan juga, minta tolong seseorang hantarkan ke terminal bas dan tawakkal, moga Allah permudahkan, semoga barang selamat sampai. Alhamdulillah, menjelang maghrib, cikgu Mas memaklumkan kain dah sampai, baru lega rasanya. Salam sayang buat semua warga SK Bawang Tian, Matu, Sarawak. Anda jauh tapi dekat dihati.


SK PUSAT LAWAS, SARAWAK

Penghargaan juga buat cikgu Yatie, yang menguruskan order Kain Pasang Sarawak aka Batik Sarawak untuk uniform guru-guru sekolahnya di Lawas. Kain dah selamat dipos semalam, semoga selamat sampai. Terima kasih kepada warga SK Pusat Lawas, semoga segak bergaya dengan batik Sarawak dari Salamborneo.

Rakan blogger kesayangan ummiross, NzA pun kembali memborong Batik Sarong Sarawak, walaupun telah shopping sampai lebam di Vietnam baru-baru ni.  SK Parit Kasan, Johor antara sekolah yang terawal menggunakan Batik Sarong Sarawak sebagai uniform untuk staf mereka. Terima kasih banyak2 ye NzA & warga SK Parit Kasan, sayang sokmo…mmmuahh!!!

Perkenalkan lagi sorang regular customer ummiross,Cikgu Nor Anitah. Sangat cool orangnya, sangat mudah berurusan dengannya, kadang-kadang ummiross pulak menjadi serba-salah. Hehe..thank you Nor for being very supportive. Apa khabar semua warga SMK Bagan Terap?, semoga ceria sokmo.

Kepada semua customer yang ummiross kasihi…
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

Norhayati(Lawas)
Kod: KPH-227m
Pos : 6hb.Feb,2013
Treking :CD192016568MY

Norhayati(Lawas)
Kod: RD-8pcs
Pos : 6hb.Feb,2013
Treking :CD191622107MY

NzA(Johor)
Kod: BS-17pcs
Pos : 5hb.Feb,2013
Treking :CD192016537MY

NzA
Kod: BS-5pcs
Pos : 5hb.Feb,2013
Treking :CD191696453MY

Zainaf(Shah Alam)
Kod: KPH-2psg, RD-2pcs
Pos : 5hb.Feb,2013
Treking :CD191694347MY

Zainaf
Kod: KPH-8psg, BS-8pcs
Pos : 4hb.Feb,2013
Treking :CD190071371MY

Nor Anitah(Selangor)
Kod: KPH-32.5m
Pos : 4hb.Feb,2013
Treking :CD190071411MY

Nor Anitah
Kod: KPH-32.5m
Pos : 4hb.Feb,2013
Treking :CD190071411MY

Wahida(Port Dickson)
Kod: KPH- 2 pasang
Pos : 4hb.Feb,2013
Treking :EM380861044MY

Mas(SK Bawang Tian, Matu)
Kod: KPH-169.5m
Pos : 2hb.Feb,2013
Treking: Penghantaran by bus.

35 comments:

NM02 said...

masyukkkk..... hehehe

izan mama mia said...

kencang tuu

yan's cottage said...

salam ummi....

makin maju perniagaan ummi sekarang nie....masyuk gitu....

Kakzakie said...

Wahh... hebat juga tu ummiross. Kira kakitangan sekolah pun suka dgn corak batik yg ummiross jual - memang cantik kan.

❤Kamsiah❤ said...

semoga bertambah murah rezeki ummi...

Acik Erna said...

assalam ummi ros,,ramai cik gu2 yang beli ye ummi..patut la..orang selalu silap panggil acik cik gu..he he
nanti ada rezeki acik pun nak beli lagi..kalau ummi ada jual yang readymade lagi acik seronok he he..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

moga rezeki ummi makin bertambah yer :-)

atuk said...

Assalamualaikum Ummiross

Alhamdulillah
moga terus maju

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. bagusnya ummi.. seronoknya dengar cerita cikgu2 yang baik hati lagi baik budi tu..

Sweet N Pretty said...

Syukur alhamdulillah rezeki dr Allah. Dah merata ceruk sampai batik sarawak ni hehe...siap buat uniform lagi:)Teruskan usaha ummi...

NzA said...

SELAMAT PTG CIKGU UMMI..UMMI PN SEORANG GURU JUGAK SUATU KETIKA DULUKAN...SMPAI KE AKHIR HAYAT TTP BRGELAR CIKGU.....SYG UMMI JUGAK.....MUAH!!!!!

Hr tu berehat seketika order kain cz tgh stress dgn beban kerja yg melambak2...shopping2 buat jiwa nza bahagia....ngee...

Jemarisuri said...

alhamdulillah..makin bertambah rezeki ummi thn 2013...moga terus sukses hendaknya...

Kesuma Angsana said...

moga treus maju jaya ye ummi

CeqGu said...

Wahhh mantop la ummi.....cikgu doakan rezki ummi bertambah2 lg pasni aminnnn

Amie said...

Teringat kata-kata...pelanggan adalah raja... alhamdulillah semuanya selamat sampai ke tangan Cikgu Mas. Moga bisness Ummi semakin maju...

BUNDA a.k.a KN said...

Alhamdulillah..itulah rezki namanya...semoga terus sukses...

ummiross said...

@NM02;izan mama mia;

Alhamdulillah, terima kasih.

ummiross said...

@ yan's cottage;

Wassalam Yan..Alhamdulillah.Terima kasih.

ummiross said...

@ Kakzakie;

Kain corak etnik@ batik Sarawak ni memang selalu jadi pilihan jabatan atau sekolah untuk dijadikan uniform Kakzakie..
Alhamdulillah, Terima kasih ye.

ummiross said...

@❤Kamsiah❤;

Amin..amin.., terima kasih Kam atas doa.

ummiross said...

@ Acik Erna;

Wassalam Acik..
hehehe.. ye ke Acik, cikgu jugak kan Acik, cikgu kepada anak2.
InsyaAllah Acik, nanti kita berurusniaga lagi ye.

ummiross said...

@ Wanieys a.k.a IbuQalief;

amin..amin.., tq Wanie.

ummiross said...

@Atuk;

Waalaikumussalam atuk;

Alhamdulillah, terima kasih.

ummiross said...

@ Hanis Azla;

Alhamdulillah, seronok berurusan dengan yang baik hati dan tak banyak kerenah ni hanis, kalau berurusan dengan yang cerewet pening juga kita dibuatnya.

ummiross said...

@ Sweet N Pretty;

Alhamdulillah, terima kasih Intan.

ummiross said...

@ NzA;

Terima kasih NzA, ye lah ada chemistry agaknya dengan cikgu2 ni, hehe..
Terima kasih NzA, moga makin murah rezeki NzA.

ummiross said...

@Jemarisuri;

Alhamdulillah, terima kasih JS.

ummiross said...

@Kesuma Angsana; CeqGu; BUNDA a.k.a KN;

Terima kasih semua atas doa, amin,amin..

ummiross said...

@ Amie;

Betul tu Amie, kalau boleh kita nak bagi yang terbaik, biar pelanggan puas hati, sama2 tolong-menolong. Amin2x, tq Amie.

Nor Salmi said...

Moga perniagaan Ummi bertambah maju.. Banyak yang berkenan di hati tapi belum sempat hantar mesej kat Ummi. Maklumlah sibuk mengalahkan gb.

shaiful zaidi said...

Salam Ummiros...bisnes sakan no..teringin jugak nak buat online bisnes..

Warna Warni Kehidupan said...

Alhamdulillah.. bisnes makin meletop.. teruskan usaha...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ummi wani singgah khamis jenguk ummi :-)

ummiross said...

@Nor Salmi,shaiful zaidi, Warna Warni Kehidupan, Wanieys a.k.a IbuQalief;
Terima kasih semua..

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.