Monday, September 19, 2011

SARAWAK REGATTA 2011 AND WAKEBOARD SHOW

بسم الله الرحمن الرحيم

Petang semalam ummiross berkesempatan ke Tebingan Sungai Sarawak (Kuching Waterfront), menyaksikan Sarawak Regatta 2011..the race for peace, yang bermula dari 15-18 September 2011. Acara tahunan ni lumba perahu mempunyai sejarah yang sangat signifikan. Bermula pada tahun 1870an, diwujudkan oleh pemerintah British untuk mendamaikan pertelagahan pelbagai  suku kaum di Sarawak ketika itu.

Jom kita layan suasana sekitar Sarawak Regatta 2011, part 1, wakeboard show dari USA.

Pertama kali ummiross rakam video dari kamera dslr, menggigil jugaklah tangan, terimalah seadanya, tunggu ye, lambat sikit…

DSC_0065

DSC_0130

DSC_0077

Pertunjukan wakeboard ni adalah acara penutup Sarawak Regatta 2011.  Seterusnya, nantikan pencarian Raja Sungai..

16 comments:

khairul said...

fulamak sempoi la Ummi..sy blom pernah tgk water sports dr dekat lagi

Lelaki Ini said...

wah..
sgt2 happening!

Ummiross said...

@khairul;
Ummi pun fisrt time tengok ni khairul...

Ummiross said...

@Lelaki Ini;
Hmm memang happening, tentu banyak sekali training untuk dapat skill ni kan...

CasaBlander said...

sy pon sempat pegi jgk smlm..syokkk..hehee

Hanis Azla said...

baru semalam terdengar iklan ttg reggata di radio.. hari ni ummi dah buat entry mengenainya.. jdnya dapatlah saya tahu serba sedikit ttg reggata tu..

puanbee said...

adoi tk leh tengok ..sangkut2 je geramnnyaaa

Ummiross said...

@Casablander;
hehe, patutlah macam pernah tengok je ,hik! Seronok kan...

Ummiross said...

@Hanis Azla;
Oh ada iklan ye Hanis, ummi jarang tengok, sebab tak tahan panas, tapi tahun ni redah jugaklah..

Ummiross said...

@puanbee;
hehe line ummi pun kadang sangkut2 bee, kadang2 laju jugak...

atuk said...

Assalamualaikum Ummiross

mengapa semasa saya disana tu hari tak ada pertunjukan itu...he he

Wassalam

Ummiross said...

@atuk
Waalaikumussalam 'atuk' muda, hehe..

Takpe nanti datang lagi, mana tahu Regatta tahun depan berpeluang tengok, nak jadi calon pekayuh pun boleh, hik!

aZuMaya said...

salam..kak ummi yg benak or denak ? tak tahulah//yg kat sg rejang tue?

Ummiross said...

@aZuMaya;
Wassalam aZuMaya
Benak tu aZuMaya...kat Sungai Batang Lupar di Sri Aman. Ummi pun belum berkesempatan tengok lagi.

NzA said...

bestnya menyaksikan water sport secara live....

ummiross said...

@NzA;
Hehe best jugaklah, santai dengan famili petang2