Monday, August 13, 2012

BRONZE MEDAL SEDEX

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang..

Sekadar berkongsi kegembiraan…

IMG_1082IMG_1088
Tersenyum ‘gumbira’ anak bujang ummiross. Final Year Projectnya terpilih untuk dipamerkan dalam SEDEX (Science Engineering Design Exhibition) yang berlangsung di UTP(Universiti Teknologi Petronas) pada 8 dan 9hb Ogos baru-baru ni dan berjaya mendapat Bronze Medal dalam kategori Business Information System.
Kata anak ummiross projectnya simple je, tapi dah rezeki kan, Alhamdulillah. Tiap yang datang adalah anugerah Allah, lalu kepadaNya lah selayaknya segala puji-pujian. Terima kasih Allah.

34 comments:

atuk said...

Salam Ramadhan Ummiross

Alhamdulillah
itu antara usaha yang dulu-dulu

inazamri said...

Tahniah utk anak Ummi.Oh student UTP kat Perak tu ye.Dekat la umah saya di Seri Iskandar.

Kehidupan Makkah said...

salam..Tahniah semoga maju jaya

KhaiRin : anies said...

wah tahniah!
kira anak bujang ummi ni pakat2 dgn pandelela ke ni? ;-)

Kesuma Angsana said...

tahniah usaha tu yng penting !

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. bagusnya.. seronok dgr berita yg baik mcm ni.. saya pun tumpang bangga..

--as-- said...

tahniah buat anak Ummi Ros..moga diteruskan lagi usahanya..

ummiross said...

@Atuk;

Salam ramadhan juga Atuk..

Alhamdulillah, ye lah Atuk, nak berjaya kenalah selalu gigih berusaha..

ummiross said...

@inazamri;

Ye ina, UTP kat Perak tu. Nanti ummi pergi konvo anak, bolehlah cari ina ye, hehe..

ummiross said...

@Kehidupan Makkah;

Waalaikumussalam Tuan Haji..

Terima kasih, insyaAllah moga dipermudahkan Allah setiap usahanya.

ummiross said...

@KhaiRin:anies;

Terima kasih Anies.

hehehhe...lawaklah Anies, nanti tersedak Pandelela.

ummiross said...

@Kesuma Angsana;

Terima kasih KA. Ye lah dah nak abih,final year, kenalah usaha lebih sikit.

ummiross said...

@Hanis Azla;

Alhamdulillah, terima kasih Hanis, terima kasih dapat berkongsi rasa gembira.

ummiross said...

@As;

Terima kasih As. InsyaAllah, dah nak tamat pengajian, kenalah kerja kuat sikit kan.

NzA said...

TAHNIAH..TAHNIAH..TAHNIAH utk bujang ensom ummi.....moga terus brjaya dimasa depan....Bakal engineering la nie ye...

jemarisuri said...

tahniah...js tumpang gembira..moga lebih sukses lagi..

selamat hari raya ummi...maaf zahir dan batin

Sweet N Pretty said...

Tahniah buat anak bujang ummi:) Moga diberi kejayaaan di dunia & akhirat:)

ummiross said...

@NzA;

Terima kasih, Terima kasih, Terima kasih, hehe...
Pertengahna bulan September ni grad lah NzA,InsyaAllah, sama2 doakan agar dipermudahkan ye.

ummiross said...

@jemarisuri;

Terima kasih JS atas doa dan ucapan.

Selamat hari raya juga buat js sekeluarga dari kami sekeluarga..Maaf zahir batin.

ummiross said...

@Sweet N Pretty;

Terima kasih Intan, Amin2x moga dimakbulkan.

Deru Ombak said...

Assalamualaikum ummi..

Alhamdulillah.. Tahniah buat anak ummi..

Terasa sedeh untuk meninggalkan Ramadan. Panjang umur Kira di izinkan bertemu lagi di tahun Akan datang.

Terimakasih atas persahabatan Maya ini ya ummi..ukhuwah yang indah tidak Akan mudah untuk di lupakan.

Dalam kita berpesta ibadah, kakya nak ucapkan Salam aidilfitri. Maaf zahir batin.. :)

ummiross said...

@Deru Ombak;

Waalaikumussalam Kakya...

Alhamdulillah, terima kasih Kakya.

Yelah Kakya, memang semakin hari semakin sayu bila memikirkan Ramadhan dah dipenghujungnya, amat mengharapkan agar Allah panjangkan umur kita semua, agar bertemu Ramadhan lagi.

Sama-sama kasih Kakya, sahabat maya, kadang2 umpama bersahabat tanpa wajah, maklumlah tak pernah bertemu mata,tapi entah kenapa sangat dekat dihati, ukhwah yang indah.

InsyaAllah Kakya, moga terus istiqomah.
Salam aidilfitri juga buat Kakya sekeluarga dari kami sekeluarga.Maaf zahir batin.

dwaty said...

Tahniah buat anak ummi....
Bukan calang2 tu kalau menang gak...
Tapi semuanya kerana Allah.. Alhamdulillah

ummiross said...

@dwaty;

Terima kasih dwaty...
Alhamdulillah, rezeki kan, syukur sangat2.

Edy Fee said...

wah tahniah...hebat!

ummiross said...

@Edy Fee;

Hehe..Edy, dah rezeki kan ,thank you..

Shaiful Zaidi said...

tahniah!

inazamri said...

Selamat menyambut lebaran ummi.Ina buka UTP tp UiTM hihi.Kalau ummi ke Seri Iskandar bgtau leh la dtg ke rumah ina disini.

MumMe said...

tahniah ummiross...mumme mesti nak tanya tips ummi didik anak2...

ummiross said...

@Shaiful Zaidi;

Terima kasih Shaiful, terima kasih juga singgah di blog ummi, insyaAllah nanti ummi membalas kunjungan.

ummiross said...

@inazamri;

Terima kasih ina. Hehe..UiTM rupanya, tapi dah kira dekat tu kan, insyaAllah kalau ada masa terluang ummi contact ina kalau ummi ke Seri Iskandar ye.

ummiross said...

@MumMe;

Terima kasih MumMe..

hehe MumMe, jom beraya kat rumah ummi, nanti ummi bagi tip, tip makan tanpa diet, hikhik!!!

Ina Hashim said...

Tahniah buat anak akak...Ina pun jadi salah sorang juri utk SEDEX haritu...cuma Ina kene judge kategori Chem. Eng. pny FYP :D

ummiross said...

@Ina Hashim;

Hehe, terima kasih Ina. Ooh Ina jadi juri jugak ye, hebat tu. Bila lah dapat jumpa Ina, anak dah nak abih belajar kat sana.