Friday, April 27, 2012

SYUKUR

بسم الله الرحمن الرحيم

Salam sejahtera, salam kasih sayang…

Ketika hendak berpindah ke Semenanjung, ummiross memikirkan bisnes online Batik Sarung atau Sarong Sarawak dari Salamborneo mungkin akan terhenti sedikit demi sedikit. Faktor jarak dan pengurusan memungkinkan begitu. Tapi itu hanyalah andaian pemikiran kita yang terbatas. Sesungguhnya rezeki Allah maha luas. Dan ummiross semakin sibuk…Alhamdulillah!

To Areef;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_9110IMG_9393IMG_9897
Antara order rakan blogger dari Johor,68pcs,cayalah Areef..caiyok!
Semakan order
Kod : BS-58pcs,RD-10pcs(Total 68pcs)
Pos : 25hb.April,2012
Treking : CD171892167MY

To Kamonporn;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_0597IMG_0573
Order dari Perak
Semakan order
Kod : RD-2pcs.
Pos : 25hb.April,2012
Treking : CD171892207MY

To Safura;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_9897IMG_9919
Order dari Shah Alam
Semakan order
Kod : BS102-2pcs.
Pos : 25hb.April,2012
Treking : CD171892122MY

 

To Fauziah;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_1636_thumb12IMG_0961[1][9]IMG_0123
Antara order dari Kuala Lumpur
Semakan order
Kod : BS(11,17,92,68,57-2pcs,35,36)-8pcs.
Pos : 23hb.April,2012
Treking : CD17189253MY

 

To Khairunnisa;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_1366IMG_1359IMG_0244
Antara order dari Ipoh
Semakan order
Kod : BS(106,107,108,110)-4pcs,KPH12-1psg
Pos : 23hb.April,2012
Treking : RD973166840MY,RD999532231MY

 

To Liza;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_0245
Order dari Batu Caves
Semakan order
Kod : BS106-1pc.
Pos : 23hb.April,2012
Treking : RD973166836MY

 

To Noor Azilah;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_2818
Order dari Putrajaya
Semakan order
Kod : RD33-1pc.
Pos :  20hb.April,2012
Treking : Mel biasa

 

To Saerah;
Terima kasih daun keladi
Lain kali order lagi…

IMG_9117
Order dari kelana jaya
Semakan order
Kod : BS88-1pcs.
Pos : 20hb.April,2012
Treking : Mel biasa

24 comments:

Amie said...

Assalamualaikum Ummi,
cayalah Ummi... bisnes makin menjadi! Corak pun tambah mengancam!

Kehidupan Makkah said...

Assalamualaikum...semoga bertambah maju ketika di semananjung kerana permintaan mungkin lagi banyak. Insyaallah.

khairul said...

Rezki Allah kt mana2 kan .syukur lah Ummi

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. itu maknanya orang dah kenal batik sarawak dan salam borneo.. semoga bertambah2 rezeki ummi.. seronok dgr berita yang bagus macam ni..

puanbee said...

pindah ke ummie ?

leh lah jumpa kalau mcm gitu ..

Adzrien Shoppe said...

nak pos pun makin mudah kot.. cuma stok sajalah yg jauh.

ummiross said...

@Amie;
Waalaikumussalam Amie..

Alhamdulillah, masih ada permintaan Amie,rezeki. Kain banyak corak baru sekarang Amie..

ummiross said...

@Kehidupan Makkah;
Waalaikumussalam THA...

InsyaAllah tuan haji,harap2 begitulah, doa-doakan selalu untuk kami dari Tanah Suci.

ummiross said...

@khairul;

Alhamdulillah..moga rezeki yang berkat juga.Khairul pun rezeki makin 'lebat' hehe..

ummiross said...

@ Hanis Azla;

Alhamdulillah,berkat sokongan rakan2 juga Hanis,terima kasih atas doa tu,amin...

ummiross said...

@puanbee;

Ye bee, dah pindah..
Boleh2 bee, nanti kalau ke Bangi, contactlah ummi ye..

ummiross said...

@ Adzrien Shoppe;

Ye lah Liza, stok jauh, semoga Allah permudahkan!

MulutPayau said...

Alhmdulillah..semoga bisnes ummi bertmbah maju...

NzA said...

Syukur Alhamdulillah, rezeki ummi makin brtmbah...wah areef, dh makin maju dgn biznya tu...dia ada cdgkan nza jadi ejen bhgian muar....he.he.he...

ummi kain batik merah corak etenik yg areef oreder plg kanan tu yg baru ek?? xpernah tgk lak..nnti ummi bagi link ye..tgh nk order jugak nie....tunggu kebizian reda sikit....

Mrs.Yie said...

ni pertama kali saya tengok batik sarawak..

ummiross said...

@MulutPayau;

Terima kasih MP,terima kasih atas doa dan sokongan

ummiross said...

@NzA;

Alhamdulillah,berkat doa dan sokongan rakan-rakan blogger juga. InsyaAllah, Areef ada perancangannya tersendiri, ummi harap sangat2 dia berjaya.
Hehe boleh je NzA,lagipun ramai sungguh customer ummi dari Johor.

Hmm yang tu corak etnik pua kumbu tu NzA,cantik, link dia kat sini:

http://salamborneo.blogspot.com/2012/01/batik-sarong-sarawak-design-baru-lagi.html

jemarisuri said...

rasa cam nk orde lg je batik srwk tu..buat sepsng pun cantik kan...

nti la sy sms ummi lgpun ummi dh dekat ngan js blhlah terjah umah ummi lepas ni...hehe

ummiross said...

@Mrs. Yie;

Oh ye ke, corak batik Sarawak ni unik, corak2nya berasas corak etnik yang unik.

ummiross said...

@JS;

Hehe boleh je JS, sms je mana yang berkenan.
Boleh2 JS, lepas tu ummi terjah rumah JS pulak, hik!

Yumida said...

alhamdulillah...bisnes masih berkembang...

ummiross said...

@Yumida;

Alhamdulillah..terima kasih Yumida.

Kazman / Sue said...

ni baru betul bisnes online... semoga terus maju...

ummiross said...

@Kazman/Sue;

Hehe..terimakasih atas doa dan sokongan.