Friday, May 7, 2010

Sunset At Sungai Kapuas,Pontianak, Indonesia

Mungkin ada yang perasan entry ni telah dipost sebelum entry hari ibu ni, tapi entah macamana semasa sessi edit-mengedit,dan godek-menggodek pagi tadi entry ni telah terdelete, sayang jugaklah komen-komen dari beberapa teman blogger dah hilang. Ummiross decide untuk publish semula sebab entry ni ummiross dedikasikan buat semua sahabat2 yang meraikan kami di Pontianak, dan sebab kedua ummiross suka sangat sunset tu...


  

__________________________________________________________________________________
Teruja jugak bila ibu yetty yang anggun itu mengajak kami ke Sungai Kapuas, untuk melihat  matahari terbenam. Di sini disediakan bot untuk menyusuri sungai sambil memerhati matahari sedikit demi sedikit hilang dari pandangan,siang berganti malam.....



                                           Sessi posing2 dulu, biasalah....


                                           Menunggu makanan yang di order sebelum bot mula bergerak..


                                           Wah kakak2 ku sedang menikmati kue teow goreng
                                           dan goreng pisang panas dgn serikaya

                                           Haa tengok tu,cantikkan, seronoknya berada disini
                                          memerhatikan ciptaan Allah yang begitu indah...

                                           Hujan renyai-renyai di remang petang...


                                           Kalau burung pulang ke sarang, kapal pula pulang ke...
                                          pangkalan

                                  
                                       
                                          Berlalu sudah siang ....

   " Engkaulah  (wahai Tuhan) yang memasukkan waktu malam ke dalam siang dan Engkaulah yang memasukkan waktu siang ke dalam waktu malam. ............" Ali 'Imran  ( ayat 27 )


To Pak Anwar,Ibu Myrna,Yetty,Rozy,Melly dan keluarga, ibu Har dan semua saudara mara kak Adi yang
meraikan kami sepanjang di Pontianak, terimakasih banyak2 ummiross ucapkan, budi kalian tak terbalas,
kalian semua baik bangat...












18 comments:

mrcrazee said...

seronok nyer.......huuuuuu

Hafiz Mohd said...

cantik jugak kan Pontianak.. btw.. apa yg kt atas ya bh? jembatan kh? kmk x pasti eh.. panjang na jwak jambatan ya oh?

Ummiross said...

@mrcrazee;yuhuuu tq

Ummiross said...

@hafiz; ya betul...jambatan tu hafiz

windi said...

Bestnya jalan-jalan tgk tempat orang..

yott said...

pic mtahri terbnm tu sgt nice..

ummiross said...

@windi;hmm ummiross teringin pergi jalan2 Kota Belud plk,cari windi hee

ummiross said...

@yott; tq yott,ummiross ni amatur je,pakai handphone je tu,klu professional mesti lg cantik kan..

ayue said...

happy mother's day (:

Ummiross said...

@ayue; tq ayue...

AiSyAh HuMaIrAh said...

Bestnya.. cantik pemandangan kat sana

Ummiross said...

@Aisyah Humairah; hmm,cantik dan tenang..

Adzriel AB said...

wah...seronoknya makan dgn panorama indah...nakk

Kasih Salina said...

wah!! siap boleh makan-makan lagi dalam bot yer..mesti sedap angain sepoi2 bahasa..

ummiross said...

@Adzriel AB;

Hehe..jom le Liza, pisang goreng dengan cheese tu sedap!

ummiross said...

@Kasih Salina;

Hehe..boleh order makanan lagi dalam bot tu, tu yang best tu Salina, kuat makan kami ni, hik!!

Eyrique Ettiqazz. said...

ummi, saya akan travel ke brunei, sarawak, sabah and pontianak bulan puasa ni? Kalau boleh, harap ummi sudi kongsi pglmn ummi pegi Pontianak dan psl sarawak. Kalau jumpa pon boleh. Ini nombor sy (0184613454) (whatsapp/wechat/viber) dan ini email saya: zabrazerry@gmail.com

ummiross said...

@Eyrique Ettiqazz;

Selamat berkembara..
Ummi dah kongsi kat blog ni. Ummi dah balik semenanjung sekarang, tak banyak yang ummi dapat bantu. Dulu-dulu ummi tumpang kawan2 hang memang asal dari Sarawak jadi senanglah sikit, ummi sendiri tak reti sangat.